Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
SR P.T Alhambra SR P.T Alhambra SR P.T Håndlaget spansk gitar inkl kasse
SR P.T Alhambra SR P.T Alhambra SR P.T Håndlaget spansk gitar inkl kasse SR P.T Alhambra SR P.T Alhambra SR P.T Håndlaget spansk gitar inkl kasse

Alhambra SR P.T

Håndlaget spansk gitar inkl kasse

16 490,-
-+
Produktinfo
Alternativer

Høykvalitets konsertgitar med heltre Cedertre i toppen og heltre indian rosewood i sarg og bunn. Cedertre-toppen er mykere og har mer varme enn gran og også en tendens til å forsterke lyden ved fingerspill. Dette får fingerspill til å låte veldig klart og imponerende på denne gitaren. Dersom man spiller mye flatpicking/strumming kan et granlokk gi enda mer volum, men ved fingerspill er det cedar som typisk gir den kraftigste tonen. Grunnen til denne forskjellen er at ceder-lokket vil nå et "metningspunkt" der det ikke kan produsere mer volum veldig harde anslag. Dermed vil det forekomme en kompresjon av lyden som endrer karakteristikken og klangfargen i tonen og kan brukes til å fremheve enkelttoner eller partier på en unik måte. Derfor er Cedar ofte det foretrukkede treverket i lokket på en tradisjonell spansk gitar.


Indian Rosewood er et av mest populære gitartreverkene gjennom tidene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det er et oljete, men samtiig solid treverk som tilfører varme og klarhet til tonen. Allsidighet og detaljrikhet er de viktigste karakteristikkene til dette treverket. Ettersom Indian Rosewood er et fullfrekvenstreverk klarer det å formidle en dypere bass enn hva som er mulig med f.eks Mahogany. Samtidig beholder Indian Rosewood klarheten og detaljene gjennom hele mellomtonen og oppover i diskantområdet. Rett og slett det foretrukne tonetreverket i sarg og bunn hos de fleste klassiske gitarister!

Den patenterte og unike lydreflektoren, utviklet i samarbeid med gitarmaker Pepe Toldo. Med lydreflektoren, som sitter på oversiden av sargen, får spilleren en helt annen lydopplevelse enn man ellers ville gjort. Da de fleste gitarer skyter mesteparten av lyden rett frem, får du høre hver eneste nyanse av gitarens fulle, naturlige og akustiske potensiale, både under innspilling, øving og fremføringer.

Ibenholt (Diospyros Crassiflora) gripebret: Ebony har i århundrer vært ansett som det ultimate treverket å lage gripebrett av. Det er jevnt, veldig hardt og dessuten utrolig stabilt. Det transporterer også lyd på en veldig god måte, og derfor brukes dette så godt som alltid som gripebrett på virkelige høykvalitetsinstrumenter.

Cedar (Cedrela Odorata) hals: halsen er det valgt en spesiell type cedar som er stabil og kraftig samtidig som den har veldig gode lydmessige egenskaper og overfører vibrasjonene nedover halsen på en svært god og detaljert måte. Akkurat Cedrela Odorata har kjennetegnet høykvalitets spanske gitarhalser i flere hundre år. I USA bruker man tradisjonelt Mahogany i halsen ettersom dette er enda stivere, men hvis du vil ha optimal lydkvalitet er det spansk cedar som gjelder. Man valgt å forsterker kontruksjonen med en innlagt stripe med ibenholt slik at man beholder maksimal styrke og stabilitet uten at det går på bekostning av lyden. Her er det ikke spart på noe.


En viktig forskjell fra sine småbrødre er at SR PT har heltre i sarg og bunn. Dette gir en unik og oppgradert lyd. I tillegg kommer den med en høykvalitets koffert.

Det brukes høykvalitets nitro-cellulose-lakk for å få en ideell lydgjengivelse og lydutvikling i dette instrumentet. Nitrolakk er det beste valget for optimal lydkvalitet, men husk at nitro-lakk reagerer med enkelte rimelige gitarstativer som blant annet inneholder for mye løsemidler.

Spesifikasjoner

TOP Solid Red Cedar (Thuja Plicata)

SIDES & BACK Solid Indian Rosewood (Dalbergia Latifolia)

NECK Cedar (Cedrela Odorata)

FINGERBOARD Ebony (Diospyros Crassiflora)

MACHINE HEADS Luxury Gold Plated