Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
9P Alhambra 9P Alhambra 9P Håndlaget spansk gitar

Alhambra 9P

Håndlaget spansk gitar

19 999,-
-+
Alhambra 9P er toppmodellen i Concert-serien til Alhambra. Her får du en 100% håndbygget gitar laget med kun førstesorterings Red Cedar i toppen, Ibenholt i gripebrettet og Indian Rosewood i sarg og bunn! Gitaren leveres også med en høykvalitets koffert som tåler omfattende turnébruk og beskytter instrumentet godt.
Produktinfo
Tilbehør
Alternativer

Cedertre-toppen er mykere og har mer varme og også en tendens til å forsterke lyden ved fingerspill. Dette får fingerspill til å låte veldig klart og imponerende på denne gitaren. Dersom man spiller mye flatpicking/strumming kan et granlokk gi enda mer volum, men ved fingerspill er det cedar som typisk gir den kraftigste tonen. Grunnen til denne forskjellen er at ceder-lokket vil nå et "metningspunkt" der det ikke kan produsere mer volum veldig harde anslag. Dermed vil det forekomme en kompresjon av lyden som endrer karakteristikken og klangfargen i tonen og kan brukes til å fremheve enkelttoner eller partier på en unik måte. Derfor er Cedar ofte det foretrukkede treverket i lokket på en tradisjonell spansk gitar.


Indian Rosewood er et av mest populære gitartreverkene gjennom tidene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det er et oljete, men samtiig solid treverk som tilfører varme og klarhet til tonen. Allsidighet og detaljrikhet er de viktigste karakteristikkene til dette treverket. Ettersom Indian Rosewood er et fullfrekvenstreverk klarer det å formidle en dypere bass enn hva som er mulig med f.eks Mahogany. Samtidig beholder Indian Rosewood klarheten og detaljene gjennom hele mellomtonen og oppover i diskantområdet. Rett og slett det foretrukne tonetreverket i sarg og bunn hos de fleste klassiske gitarister!


Ibenholt (Diospyros Crassiflora) gripebret: Ebony har i århundrer vært ansett som det ultimate treverket å lage gripebrett av. Det er jevnt, veldig hardt og dessuten utrolig stabilt. Det transporterer også lyd på en veldig god måte, og derfor brukes dette så godt som alltid som gripebrett på virkelige høykvalitetsinstrumenter.


Cedar (Cedrela Odorata) hals: halsen er det valgt en spesiell type cedar som er stabil og kraftig samtidig som den har veldig gode lydmessige egenskaper og overfører vibrasjonene nedover halsen på en svært god og detaljert måte. Akkurat Cedrela Odorata har kjennetegnet høykvalitets spanske gitarhalser i flere hundre år. I USA bruker man tradisjonelt Mahogany i halsen ettersom dette er enda stivere, men hvis du vil ha optimal lydkvalitet er det spansk cedar som gjelder. Man valgt å forsterker kontruksjonen med en innlagt stripe med ibenholt slik at man beholder maksimal styrke og stabilitet uten at det går på bekostning av lyden. Her er det ikke spart på noe.


En viktig forskjell fra lillebroren i serien (Alhambra 8P) er at 9P har fått en ekstra dyp kropp. Umiddelbart høres ikke 4mm og en økning på 3,5% så mye ut, men en dypere kropp medfører også strukturelle endringer som er veldig tydelige og hørbare. Dette sørger for en betydelig kraftigere og klarere tone med enda mer detaljer. I tillegg kommer 9P som nevnt i en spesialtilpasset kasse, noe 8P ikke gjør.
Det brukes høykvalitets nitro-cellulose-lakk for å få en ideell lydgjengivelse og lydutvikling i dette instrumentet. Nitrolakk er det beste valget for optimal lydkvalitet, men husk at nitro-lakk reagerer med enkelte rimelige gitarstativer som blant annet inneholder for mye løsemidler.


Alhambra 9P er akkurat samme kvalitet og lyd som sine "storebrødre" Alhambra 10P og 11P. De eneste forskjellene er at 10P har en enda dypere hals (dersom du liker en skikkelig padleåre) og 11P har fått litt mer pynt. Det er det samme førstesorterings-treverket og den samme 100% håndbygde kvaliteten. På disse modellene har Alhambra virkelig gjort sitt ypperste! Både 8P, 10P og 11P har svært kort leveringstid ved bestillling

Denne gitaren kan spesialbestilles i 2 mindre størrelser - Requinto og Señorita dersom du ønsker en gitar tilpasset din størrelse, men ikke vil fire på kvaliteten. Den kan også leveres med en førstesorterings tysk grantopp dersom det er bedre tilpasset dine behov. Ingen av disse endringene koster noe ekstra, så ikke nøl med å få skredersydd en gitar akkurat slik du vil ha den. Vår klassiske gitarist Morten hjelper deg gjerne med å finne både modellen, lyden og størrelsen som passer perfekt til deg. For spesialbestilling eller hvis du vil ha en modell som ikke er lagerført tar du bare kontakt på morten@backstagemusikk.no

Spesifikasjoner

TOP Solid Red Cedar (Thuja Plicata)

SIDES & BACK Solid Indian Rosewood (Dalbergia Latifolia)

NECK Cedar (Cedrela Odorata)

FINGERBOARD Ebony (Diospyros Crassiflora)

MACHINE HEADS Luxury Gold Plated